BlephEx- luomenpuhdistus hoitaa koko silmää


Silmäluomen tulehdus eli blefariitti on hyvin yleinen silmänseudun vaiva. Tulehdus silmäluomien reunoilla on helposti havaittavissa. Luomet ovat tavallisesti punaiset ja turvonneet. Silmät voivat olla tahmaiset ja niitä saattaa kutista tai poltella. Niin sanottu rähmiminen ja tunne siitä, että silmässä on hiekkaa ovat oireista tavallisimpia.

Blefariitti aiheuttaa myös silmien kuivumista, sillä silmäluomen reunan silmiä voitelevat rasvarauhaset ovat tässä tapauksessa luultavimmin tukossa. Kuivuminen äityy pahimmaksi silloin, kun myös kyyneltiehyen kyynelpisteet ovat tukkeutuneet.

BlephEx- luomenreunan puhdistuslaite on pieni ja hyvin arkisenoloinen laite. Sitä voisi kuvailla meikkaajalle tutun ripsiharjan ja keskenkasvuiseksi jääneen sähköhammasharjan hillittynä sekoituksena. Laiteen harjaspää toimii sähköhammasharjan tavoin, eli se pyörähtelee edestakaisin.

Luomitulehdusta on perinteisesti hoidettu niin, että silmille on laskettu lämpöinen haude. Lempeällä lämmittämisellä pyritään saamaan silmän voiteluöljyt notkistumaan ja samalla luomen reunaan tarttunut karsta pehmenemään. Noin kahdenkymmenen minuutin hautomisen jälkeen, silmäluomien rasvarauhasia käsitellään pyörittämällä pumpulipuikolla yläluomea ylhäältä alas ja alaluomea päinvastaiseen suuntaan.

BlebhEX: n markkinoille tuloon saakka, luomitulehduksen kanssa elävät ovat saaneet tyytyä yllä esitettyyn sinänsä varsin pätevään hoitoon. Perinteisellä keinolla on hoidettu oiretta, mutta BlephEx- käsittelyn avulla voidaan ennaltaehkäistä kiusallinen vaiva. Niille, joilla silmäripset tarttuvat tätä lukiessa kiinni toisiinsa, on tarjolla uusi huomattavasti tehokkaampi apu kiusalliseen vaivaan. Jos tiedät seuraavan tulehduksen olevan tulossa, älä enää odota, vaan varaa Näkötiimistä aika BlephEx- hoitoon.

Näkötiimi suosittelee, että luomen reunat puhdistettaisiin vasta, kun varsinainen tulehdus on jo parantunut tai seuraava tulehdus ei ole vielä puhjennut. Käsittely toistetaan 3-6 kuukauden välein. Tällöin varmistetaan, että kyynelpisteet ja rauhaset pysyvät auki. Hyvin itseään voiteleva silmä on varmin konsti välttää tulehduksesta punoittavat luomet. Säännöllisen BlephEx- hoidon avulla on mahdollista katkaista vuosikausia kestänyt silmien tulehtumisen kierre.

Palataanpa lopuksi BlephEX- laitteeseen. Sen avulla poistetaan roskaa, kuivaa ihoa, karstaa tai mitä tahansa, mitä silmäluomen reunaan on kertynyt. Ero perinteiseen menetelmään on pieni, mutta merkittävä. Myös BlephEx- hoito aloitetaan lämpöhauteella, jota pidettään asiakkaan silmillä n. 15-20 minuuttia, mutta laitteella ei stimuloida silmäluomien rauhasia, vaan sillä käsitellään luomen reunaa. BlephEx- laitteella poistetaan tukokset rasvarauhasten ja kyynelpisteiden päältä.

Toimenpide on lyhyehkö ja täysin kivuton. Laiteen harjasinosa on niin herkkä, ettei sillä voi käsitellä silmäluomen reunaa liian kovakouraisesti. Laite yksinkertaisesti sammuu kömpelön käyttäjän käsissä. Näkötiimissä Anskun ja Riitan hellässä huomassa BlebhEx laite surisee tasaisen varmasti. Käsittelyn jälkeen silmän toiminta voi palata normaaliksi hyvin pian. Kuivuuden tunne ja kutina häviää lähes välittömästi hoidon jälkeen.


Esittelyssä
Viimeisimmät
Arkisto
Aihehaku
Tunnisteita ei vielä ole.
Seuraa meitä
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon