Hikoilu ei suojaa silmää!

Elämä varmistaa sen, että tasaisen varmasti epävarmuus hiippailee hartioille ja tuntuu, ettei minun päästäni yksinkertaisesti ole tähän. Päästä on kuitenkin moneksi. Poskipäät, nenä ja silmäkulmat ovat juuri sopivasti paikoillaan. Jos jokin lentää, heilahtaa tai roiskahtaa kohti kasvoja, pakottaa refleksimme kääntämään päätä vastakkaiseen suuntaan. Usein tämä riittää ja kasvojemme omat silmäsuojat ottavat iskut vastaan. Joskus vauhtia on kuitenkin liikaa tai jokin muu vie keskittymisesi. Seuraavanlaisissa tilanteissa, silmät voivat jäädä vaille suojaa.

Osa I, ennen

Läskipyörän rengas näyttää juuri mahtuvan polulle ja edellä polkeva kiihdyttää, etkä aio jäädä jälkeen. Kuusen oksa!

Tilanne on juuri niin tiukka, että näet pallon, mutta et mitään muuta. Puolustaja on päättänyt, ettet tee maalia tänäänkään. Salibandymailan lapa!

Hämäränäkösi ei ole koskaan ollut ihan parhaita, mutta lähdit silti iltalenkille ja jätit helposti huuruuntuvat silmälasisi kotiin. Takaa tuleva auto!

Sydäntalven laturetki, suksi kulkee kerrankin, vaikka on nahkea pakkaskeli. Silmäripset alkavat jäätyä yhteen. Puolimatkaankin on vielä hiihtäminen. Jäätävä viima!

Osa II, jälkeen

Pyöräilykypärän leukaremmi naksahtaa ja työnnät uudet aurinkolasit silmillesi. Niihin asennettujen linssien vahvuudet ovat tehty sinun silmillesi. Ensimmäisen nousun alla erotat selvästi kapean uran ja ennen mäkeä uskallat lisätä vauhtia. Ylhäällä vilkaiset taaksesi. Tänään et seuraa muita!

Sinun porukkasi purkautuu pukuhuoneesta saliin. Otat pitkän imaisun juomapullosta. Joudut räpäyttämään silmiäsi. Suojalaseissasi on vahvuudet kohdallaan ja sininen lattia rajoineen näyttävät todella terävältä. Hymyä pukkaa. Tänään maaliton potki katkeaa kuin itsestään!

Juoksukengät ovat jo jaloissa enää puuttuu heijastinliivi. Led- katuvalojen hämärässä aloitat varovasti, kuten aina. Pian huomaat, että edessä urkenevan pientareen soran ja asfaltin raja erottuu tarkasti ja paljon pidemmälle kuin olisit uskonut. Pukkaat tottumuksesta urheilulaseja nenänvarttasi vasten, mutta huomaat, että se on turhaa. Kevyet kehykset pysyvät paikoillaan ja mikä parasta, ilman puristavaa tunnetta. Pystyt juoksemaan täysin rennosti ja annat hien irrota kunnolla. Näkymä pysyy silti huurtumattomana. Tossu nousee niin kevyesti, ettei tavoiteaikaan tule tänään kiirettä!

Suksi pitää hyvin, mutta pysähdyt korkeimman nousun laelle. Pyyhkäiset nenääsi ja käännyt katsomaan taaksesi. Et tiennytkään, että maisema olisi näin kaunis. Syksyllä juoksemista varten hankkimasi urheilulasit toimivat hienosti pakkasessa. Onpa hienoa, kun erottaa ladun ja mitä sen varteen jää!


Esittelyssä
Viimeisimmät
Arkisto
Aihehaku
Tunnisteita ei vielä ole.
Seuraa meitä
  • Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon